Πρώτες Βοήθειες

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης ενημερώθηκαν από επαγγελματίες του Κέντρου Υγείας Καβάλας σχετικά με τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης η οποία υλοποιείται σε Εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες να διαχειρίζονται απλά περιστατικά προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους και τους φίλους τους.

Πιο συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για το τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση μικροτραυματισμού, εγκαύματος, ρινορραγίας, αιμορραγίας, σπασίματος, στραμπουλήγματος, πνιγμού από κατάποση φαγητού ή άλλου αντικειμένου, δηλητηρίασης κ.ά. και πάνω απ’ όλα να διατηρούν την ψυχραιμία τους όπως και το να καλούν σε βοήθεια χρησιμοποιώντας τα τηλεφωνικά νούμερα έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης καθώς η γνώση σε τέτοια θέματα μπορεί να σώσει ζωές.