Γιορτή κρέπας και Απόκριες στη Γαλλία 
La Chandeleur et le Carnaval en France

Με αφορμή τη γιορτή κρέπας (la Chandeleur – 2/2) και τον εορτασμό της Αποκριάς (le Carnaval – 17/2 έως 3/3) στη Γαλλία, μιλήσαμε για τα έθιμα της Γαλλίας όπως το γνωστό Καρναβάλι της Νίκαιας (Nice), με τη φαντασμαγορική παρέλαση και τη μάχη των λουλουδιών (bataille des fleurs) καθώς και για την εντυπωσιακή γιορτή λεμονιού (fête du citron) της πόλης Menton, που φέτος έχει θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας Σαράφη Ευγενία πραγματοποίησαν μια μικρή fête des crêpes et du Carnaval (γιορτή της κρέπας και της Αποκριάς).

Τα παιδιά έφεραν κρέπες, βάφλες και μπενιέ (beignets) που ετοίμασαν στο σπίτι τους καθώς και υλικά της επιλογής τους και τα απόλαυσαν στην τάξη!

Περάσαμε πολύ όμορφα απολαμβάνοντας τις γλυκές λιχουδιές και μαθαίνοντας τα γαλλικά έθιμα της Αποκριάς!

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια Μπαρμπαγιάννη Ευγενία και τον Σύλλογο Διδασκόντων που μας στήριξαν σε αυτή την όμορφη δράση καθώς και τους γονείς για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της γιορτής μας!

Vive la Chandeleur! 
Vive le Carnaval!