Πρόγραμμα “Μετάβαση στο Γυμνάσιο”

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε το δια ζώσης Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μετάβαση στο Γυμνάσιο» σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Καβάλας. Στόχος της παρέμβασης ήταν η ενδυνάμωση των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ώστε να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά τη μεταβατική αυτή φάση κατά την οποία συντελούνται αλλαγές τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην αναπτυξιακή τους βαθμίδα .

Στις βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μετάβασή τους στο γυμνάσιο αλλά και να κατανοήσουν, να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους ως απόλυτα φυσιολογικά στο πλαίσιο της αναζήτησης και εξέλιξης της προσωπικότητας τους.

Η παρέμβαση που σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης και συγκεκριμένα από την κ. Σαββίδου Κυριακή, υλοποιήθηκε σε πέντε δίωρες συναντήσεις μία εκ των οποίων αφορούσε την επίσκεψη των παιδιών σε γειτονικό γυμνάσιο.

Η Διεύθυνση του σχολείου μας ευχαριστεί θερμά την κ. Σαββίδου Κυριακή συντονίστρια του προγράμματος, τον κ. Σακελλαράκη Νικόλαο, διευθυντή του 3ου Γυμνασίου και τον κ. Ασλανίδη Αναστάσιο, υποδιευθυντή του 3ου Γυμνασίου για τη φιλοξενία και την ενημέρωση που έκαναν στους μαθητές και τις μαθήτριες μας.