Κλασικός Αθλητισμός – Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών Σχολείων

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη 25 Απριλίου οι Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών Σχολείων Ν. Καβάλας με τους αγώνες Κλασικού Αθλητισμού στους οποίους το σχολείο μας συμμετείχε με 11 μαθητές/τριες.

Η συμμετοχή των παιδιών σε σχολικούς αγώνες εκτός από τα προφανή οφέλη που μπορεί να έχει στην υγεία τους και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συμβάλλει στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας μεταξύ τους, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, στη διαχείριση του άγχους και του στρες καθώς και στην υιοθέτηση σωστής στάσης απέναντι στην επιτυχία και την αποτυχία. Κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες πολύ αναγκαίες για τη μετέπειτα ζωή τους.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν αρκετές διακρίσεις και φέτος στο σχολείο μας! Τα αποτελέσματα αναλυτικά ήταν:

Ρίψη με μπαλάκι (Κ) 1η θέση

Ρίψη με μπαλάκι (Α) 3η θέση

Άλμα εις μήκος (Κ) 2η θέση

Άλμα εις μήκος (Α) 14η θέση

50 μ. τρέξιμο  (Κ) 3η θέση

50 μ.  (Α) 3η θέση

600 μ. (Κ) 5η θέση

Σκυταλοδρομία μεικτή (Κ/Α) 3η θέση

Πολλά συγχαρητήρια και στον μαθητή του σχολείου μας που έτρεξε στα 600 μ. για την προσπάθειά του, αλλά λόγο μικροτραυματισμού στο πόδι αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα!

Κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, όλα τα παιδιά δέχτηκαν τη θερμή υποδοχή και αγάπη των συμμαθητών κι αυτό ήταν και η μεγαλύτερη επιβράβευση που μπορούσαν να έχουν για την προσπάθεια που έκαναν!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά όλα τα παιδιά που τίμησαν για άλλη μια φορά το σχολείο μας καθώς και τον γυμναστή κ. Αποστολίδη Κώστα για τη διαρκή καθοδήγηση και στήριξή τους!